23/06/2019 Rene Vos

Round 07: Pata Riviera Di Rimini Round – Sunday

ROUND 07: Pata Riviera Di Rimini Round – Sunday report

(ENG) Loris Baz continued his familiarization with the Ten Kate Yamaha WorldSBK R1 today, but with hot and sunny conditions replacing the torrential rain of yesterday, the Frenchman was unable to replicate his top five finish in Race 1 today. 12th in the sprint race this morning, Baz rounded out his Misano weekend with a points scoring 12th place finish again in Race 2 this afternoon.

Loris Baz “Overall, it’s been a good weekend, with the fourth place yesterday putting a smile on people’s faces in the team. The sprint race was tough today, as I was expecting a good feeling after the warm-up, but in the race the feeling was gone and I felt close to crashing on the front in every corner. We made a change for Race 2, but that just moved the problem from the front to the rear and I was spinning up everywhere. It’s the first time I’ve ever had more grip on the last lap than the first! I finished 12th, picked up some points and continued the learning process. At the moment, the most important thing for us is to finish every race, collect the data and increase our understanding of the bike and the tyres. Now we head to Donington, where we will try to make another step.”

ROUND 07: Pata Riviera Di Rimini Round – verslag zondag

(Nederlands) Loris Baz zette zijn kennismaking met de Ten Kate Yamaha WorldSBK R1 vandaag voort, maar met de hete en zonnige omstandigheden die plaatsmaakten voor de stortregen van gisteren, was de Fransman vandaag niet in staat om zijn top vijf-finish in de eerste race te herhalen. Baz sloot zijn Misano-weekend af met een 12e plaats in de sprintrace vanmorgen en behaalde vanmiddag opnieuw een 12e plaats in race 2. De Fransman was niet in staat om zijn top 5-klassering van gisteren te herhalen.

Loris Baz: “Het was een goed weekend, met een vierde plaats gisteren en een glimlach op het gezicht van de mensen in het team. De sprintwedstrijd was vandaag zwaar, want ik verwachtte een goed gevoel na de warm-up, maar in de race was dat gevoel weg en in nagenoeg elke bocht was ik de voorkant bijna kwijt. We veranderden het een en ander voor de tweede race, maar dat bracht het probleem alleen maar van de voor- naar de achterkant en dat zorgde overal voor wielspin. Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik in de laatste ronde meer grip had dan in de eerste ronde! Ik eindigde als twaalfde, pakte enkele punten en ging verder met het leerproces. Op dit moment is het belangrijkste voor ons om elke race uit te rijden, data te verzamelen, de motor beter leren te begrijpen en beter om te leren gaan met de banden. Nu gaan we naar Donington, waar we zullen proberen een nieuwe stap te zetten.”

,